Over mij

Marianne Zandman

Wie ben ik? Wie is ‘De Zandloper’?

Ik ben Marianne Zandman. Ik ben een ervaren beeld- en gecertificeerd wandelcoach. Na de middelbare school ging ik studeren aan de PABO in Meppel. Al tijdens het 1e jaar raakte ik geïnspireerd door mijn docent Pedagogiek/Onderwijskunde en startte direct na de Pabo te hebben afgerond met de vervolgstudie Pedagogische en Psychologische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ik ben opgegroeid in een klein boerendorp in Drenthe en verhuisde van Drenthe naar de grote stad Amsterdam. Dat was een periode waarin ik mij onzeker voelde, ver van huis in een voor mij totaal vreemde omgeving, waar ik nog niemand kende.

Diverse malen heb ik gedacht: “Waar ben ik aan begonnen en wil ik dit wel echt?”

Mijn nieuwsgierigheid, interesse en doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat ik in Amsterdam bleef en de studie met succes ook heb afgerond.

Daarna werkte ik enkele jaren in het basis onderwijs eerst als leraar, later ook als intern begeleider en directeur.

Al weer meer dan 20 jaar werk ik als coach, onderwijsadviseur en trainer. Voor meer informatie nodig ik je uit mijn LinkedIn profiel te bezoeken waar je meer kan lezen over mijn werk opleidingen en achtergrond.

Ik ben graag betrokken bij mensen en heb oprechte interesse in dat wat de ander beweegt. Ik beleef dagelijks plezier aan ‘mensenwerk’.

Privé heb ik ook te maken gehad met pieken en met dalen en heb geleerd door vallen én weer op te staan. Na een bijzondere echtscheiding heeft het jaren geduurd voordat ik weer kon zeggen:

“Ik ben er weer, ik ben terug!” ….en wel in een verbeterde versie van mezelf…….

En boven alles ben ik moeder van twee prachtige ‘puber’ kinderen. Ik woon in de Duin – en Bollenstreek met veel plezier, dichtbij duinen, strand en het bos.

Wie was ik als kind?

Als ik terugdenk aan mijn jeugd, zie ik mezelf vaak buiten spelend met zand en water. Een vroege herinnering en beeld dat regelmatig bij me opkomt is deze: als kleuter op een fiets met zijwieltjes, de zijwieltjes ieder aan één kant van een grote plas en het grote achterwiel in de plas, flink trappend, een spoor aan water en zand de lucht in fietsen….. genieten vond ik dat.

Als kind wandelde ik al veel, eerst met mijn ouders in de bossen bij het Echtenerzand in Drenthe. Vaak lopend met een grote tak in mijn rechterhand voor me op de grond, waarmee ik sporen mee tekende in het zand. Als de tak brak ging ik snel op zoek naar een andere tak om als een richting gever te dienen.

Zoals gezegd wandel ik al van jongs af aan recreatief, dagwandelingen, maar ook meerdere dagen. Ik liep het Pieterpad met 6 vriendinnen van Pieterburen naar de Pietersberg. Aldaar heb ik ervaren wat wandelen met je kan doen als er een luisterend oor met je meeloopt, die je helpt om te gaan met je innerlijke criticus en innerlijke vriend en die je tips, moed en hoop kan geven.

Het plezier en het effect van wandelen in de natuur en de wens om mensen te helpen die zijn ‘vastgelopen’, waren voor mij de belangrijkste reden om de Opleiding tot Wandelcoach te volgend bij Hilde Backus en ik uiteindelijk wandelcoach ben geworden.

Mijn coachpraktijk “de Zandloper” heb ik in 2018 opgericht. Ik heb net als jij tegenslagen, pijn en verdriet ervaren en tegelijkertijd wist ik heel diep van binnen: ”Ik kom er wel”

Tijd had het wel nodig, vandaar ook de Zandloper…..

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken om een kennismakingswandeling in te plannen, stuur mij dan een bericht via het contactformulier.

Ik zie ernaar uit om van je te horen en je te ontmoeten!

Marianne Zandman
Tel. 06-83172545

Privacy pagina

Contact Formulier

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken om een kennismakingswandeling in te plannen, stuur mij dan een bericht via het contactformulier.

Ik zie ernaar uit om van je te horen en je te ontmoeten!

Marianne Zandman
Tel. 06-83172545

Privacy pagina

Contact Formulier